De Lieve Tandarts & Grodenta: samen zorgen voor een angstvrije tandartservaring


Welkom bij Grodenta, waar we De Lieve Tandarts beschouwen als een essentiële partner in onze missie om patiënten te verbinden met de juiste zorg, en om ervoor te zorgen dat zij de zorg krijgen die ze verdienen, zonder angst of stress. De Lieve Tandarts deelt dezelfde missie, namelijk zoveel mogelijk mensen helpen om (weer) naar de tandarts te gaan. Dit landelijk opererende platform heeft al duizenden patiënten geholpen, en wij zijn trots om met hen samen te werken.


De Lieve Tandarts: een tandheelkundige reddingsboei

De Lieve Tandarts fungeert als brug tussen tandartspraktijken met het "De Lieve Tandarts"-keurmerk en patiënten die drempels ervaren om naar de tandarts te gaan. Dit keurmerk doet er alles aan om de angst en onzekerheid rondom tandartsbezoeken weg te nemen. Ben je benieuwd naar welke tandartspraktijken dit keurmerk al hebben? Kijk dan snel hier.


Hoe werkt het?

Tandartspraktijken die zich willen aansluiten bij De Lieve Tandarts ondergaan een grondige beoordeling, inclusief een intake en assessment. Hierbij wordt onder andere gekeken naar online reviews, die samenkomen in de zorgscore. Deze geselecteerde tandarts- en mondzorgpraktijken zetten zich in voor het bieden van meer tijd en maximale aandacht aan patiënten met angst en zorgen voor een gastvrije en geruststellende omgeving. Het primaire doel is preventieve mondzorg, waarbij ze er alles aan doen om problemen met gebit en tandvlees te voorkomen.

Tot op heden hebben bijna honderd praktijken zich bij dit initiatief aangesloten. Dit is een unieke manier voor tandartspraktijken om te laten zien dat de zorg voor de patiënt altijd voorop staat en dat ze zich inzetten voor degenen die moeite hebben met tandartsbezoeken. Hierdoor voorkomt een groot aantal patiënten een bezoek aan gespecialiseerde tandheelkundige centra en is de geboden mond- en tandzorg vaak voldoende

Een unieke aanpak

In een aantal praktijken met het "De Lieve Tandarts"-keurmerk is het mogelijk om behandelingen te ondergaan met lachgassedatie. Deze behandelingen maken deel uit van uitgebreide angstbegeleidingstrajecten. Dit initiatief staat volledig achter deze opties, omdat ze de capaciteit van 'normale' praktijken vergroten. We hopen hierdoor het beschikbaarheidsprobleem bij gespecialiseerde tandheelkundige centra te verminderen en de wachtlijsten op termijn te verkorten.

Grodenta

Grodenta heeft zich bewezen als een betrouwbare partner voor De Lieve Tandarts. We helpen tandartspraktijken bij het technisch implementeren van lachgassedatie en bieden trainingen voor medewerkers die hiermee willen werken. Dit is een investering die uw praktijk onderscheidt en toont uw toewijding aan de behoeften van uw patiënten. In combinatie met het "De Lieve Tandarts"-keurmerk, benadrukt u dat uw praktijk gericht is op moderne mondzorg en de patiënt altijd centraal stelt.

Wij geloven in de kracht van De Lieve Tandarts en staan klaar om u te ondersteunen bij het bieden van de beste zorgervaring aan uw patiënten. Samen kunnen we angsten overwinnen en ervoor zorgen dat iedereen de mondzorg krijgt die ze verdienen. Voor meer informatie of om u aan te sluiten bij De Lieve Tandarts, neem contact met ons op. Uw patiënten verdienen de beste zorg, zonder angst.