Medclair mobiele lachgas destructie unit

Klimaatbescherming en de arbeidsveiligheid garanderen is mogelijk in één systeem met mobiele Medclair lachgas destructie unit.

De mobiele destructie unit (MDU) is een slimme totaaloplossing voor het toedienen van lachgas aan de patiënt en het opvangen van het resterende lachgas uit de uitgeademde lucht en het volledig te vernietigen. De MDU kan eenvoudig worden verplaatst van behandelkamer naar behandelkamer en is stil, doeltreffend en betrouwbaar.

De destructie unit zuivert meer dan 99% van de lachgas die in de eenheid komt. Dit zorgt natuurlijk voor een gezonde werkomgeving voor zorgverleners en minimale impact op de omliggende omgeving. De MDU is aangepast om te voldoen aan de behoefte van zorgverleners om de eenheid te kunnen verplaatsen, waardoor ze het op een eenvoudige en betrouwbare manier kunnen gebruiken. Er is ruimte gecreëerd voor twee cilinders, lachgas en zuurstof, en daarbij ook een MDM titratie-eenheid om het percentage lachgas in de mixer af te kunnen stellen per patiënt (van 0% tot 50% lachgas in verhouding tot zuurstof).

Het bijgeleverde gezichtsmasker met bijhorende slang voor de toediening van het mengsel lachgas/zuurstof zit verbonden aan de eenheid. De afzuigslang voor de uitgeademde lucht is tevens aan de MDU gekoppeld, door middel van een standaard koppeling.
  De benodigde slangen, gascilinders en kleppen worden in de MDU zelf bewaard, waardoor deze extra eenvoudig als volledige eenheid verplaatst kan worden.

De MDU is ontwikkeld door onze partner en fabrikant 
Medclair AB. Medclair staat bekend als innovatief bedrijf uit Zweden dat verschillende toepassingen heeft ontwikkeld om de uitstoot en blootstelling aan lachgas in de medische wereld te verminderen met de hulp van eigen gepatenteerde technologieën. De mobiele destructie unit is één van de oplossingen om de uitstoot de verminderen en de blootstelling aan lachgas sterk terug te draaien.

De huidige lachgasmixer die door Grodenta wordt geleverd kan ook direct op de eenheid gemonteerd worden met behulp van een beugel. Op deze manier kan de zorgverlener nog steeds de behandelingen met behulp van titratie inzetten.

Proef demo op locatie

We bieden de mogelijkheid om een gratis proefdemo tot maximaal 4 weken uit te proberen. Op deze manier kunt u zelf kennis maken met de werking van onze apparatuur en leert u er mee werken. Dit is geheel vrijblijvend.

Het aanvragen van een demo kan gemakkelijk via onze contactpagina. U kunt eveneens ons altijd bereiken per telefoon of mail voor meer informatie.

Technische specificaties

·         Voeding 230 VAC, 50 Hz, 3,15 A

·         Nominaal vermogen 700W

·         Maximale lachgasconcentratie 70%

·         Maximale zuurstofconcentratie 100%

·         Maximale gasstroom 2 - 25 l/min

·         Opwarmfase < 30 min

·         Vernietiging > 99%

·         Benodigd vermogen opwarmfase 600W

·         Benodigd vermogen werking 15 - 88 W

·         Afmeting 58 Bx 58 Dx 100 H cm

·         Volumewerking < 35 dB

Vraag vrijblijvend een offerte op voor meer informatie:

Voor een vrijblijvende afspraak voor meer informatie over de benodigdheden in uw werkomgeving kunt u contact opnemen via onderstaande knop.

Vrijblijvend advies     Offerte aanvraag

We ondersteunen u graag met informatie over onze aankoop en lease mogelijkheden.