Lachgassedatie voor kinderen op de kinderafdeling

Voor kinderen die een medische behandeling ondergaan en bij wie standaardtechnieken onvoldoende zijn om angst te verminderen, biedt lachgassedatie een veilige en effectieve oplossing.


Een veilige en snelle methode

Lachgassedatie is een mengsel van lachgas en zuurstof. Het is veilig en specifiek af te stellen voor elk kind. Het werkt snel en is kort na toediening uitgewerkt, met een minimale zuurstofpercentage van 50%. Een veelvoorkomend verschijnsel bij het gebruik van lachgassedatie is een (positieve) stemmingsverandering, waarbij kinderen ook enigszins gelukkig kunnen zijn tijdens de uitvoering van de ingreep. Het brengt een kalmerend en ontspannen gevoel op en zorgt dat de angst en spanning van voor de behandeling wegtrekt.

Grodenta's innovatieve apparatuur

Onze mobiele apparatuur is volledig aanpasbaar aan de behoeften van uw kinderafdeling, met opties voor zowel muuraansluitingen als draagbare cilinders. We bieden op maat gemaakte oplossingen en denken actief mee voor de beste inzetbaarheid.Met onze technologie blijft het zuurstofniveau veilig onder de 24%. Kinderen worden tijdens de behandeling gemonitord met een saturatiemeter voor zuurstofgehalte en hartslag.

Procedure en ervaringen van lachgassedatie

De sedatie begint met het aanpassen van het volgelaatsmasker, gevolgd door een gewenningsfase met zuurstof. Vervolgens wordt het lachgas geleidelijk verhoogd tot het optimale niveau voor de behandeling is bereikt, waarna het kind gedurende de hele procedure gesedeerd blijft. Afsluitend ademt het kind zuivere zuurstof in gedurende vijf minuten na de ingreep. Elk kind ervaart de sedatie anders; sommigen voelen zich slaperig of alsof ze gedroomd hebben. De meesten voelen zich na enkele minuten ontspannen en kalm.

Wat onze klanten zeggen

Persoonlijke aanpak bij Grodenta

Bij Grodenta geloven we in een persoonlijke benadering. Wij passen onze dienstverlening aan op uw specifieke praktijkbehoeften, van advies en levering tot opleidingen en service. Laat ons u helpen de beste zorg te bieden.

info@grodenta.com +31 (0) 13 - 523 02 30

Veelgestelde vragen