Over Grodenta


Grodenta is specialist in lachgassedatie apparatuur, voor tandheelkunde, ziekenhuizen en cosmetisch/esthetische klinieken.

Familiebedrijf

Grodenta is een echt familiebedrijf, waarbij de tweede generatie een aantal jaar geleden zijn intrede heeft gedaan. Ruim 30 jaar geleden startte Rob de Groot met Grodenta toen hij kansen zag voor lachgastoediening bij tandartsbehandelingen voor mensen met een beperking.

Zijn inspiratie voor het starten van de organisatie? Zijn eigen vader. Rob de Groot is opgegroeid met een vader die al jong invalide was en aan Parkinson leed. Deze groep patiënten was moeilijk te behandelen door tandartsen, waardoor de tandarts vaak werd gemeden. Met als gevolg dat veel mensen met een beperking een slecht of zelfs rottend gebit hadden al op jonge leeftijd. Met het gebruik van lachgassedatie kon zowel de tandarts als de gespannen patiënt ontspannen de behandeling ondergaan.

In 1988 startte Rob samen met zijn toenmalige partner Grodenta en bracht lachgassedatiebehandelingen op de markt voor in eerste instantie Nederlandse en Duitse tandartsen. In samenwerking met Stichting Bijzondere Tandheelkunde kreeg de formule succes en gingen veel Nederlandse tandartsen gebruik maken van de toediening.

Uitbreiding naar het buitenland

Na het nationale succes van deze veilige vorm van sedatie breidde Grodenta zich verder uit naar de buurlanden België en Duitsland. Er ontstond een spontane groei toen het Amerikaanse leger zich na de koude oorlog vestigde in Duitsland. Lachgassedatie werd in Amerika al jarenlang ingezet bij tandartsbehandelingen. Toen in 1992 het Amerikaanse leger zich vestigde in Duitsland, ontstond de vraag en behoefte naar lachgassedatie bij tandartsbehandelingen in Duitsland. Het was in die tijd al lang niet meer alleen voor mensen met een beperking, maar ook voor kinderen en volwassenen met angst. In 1992 gaf Grodenta dan ook de eerste cursussen in lachgassedatie in München, Amsterdam en op Universiteiten van Leuven en Gent.

In 2000 kwam de eerste website van Grodenta online wat de organisatie letterlijk op de kaart zette. Grodenta was vanaf dat moment zichtbaar voor iedereen wereldwijd. Hierdoor kreeg Grodenta zelfs de kans om cursussen te verzorgen in Indonesië.

Van vader op zoon

Vanaf 2018 deed de zoon van Rob zijn intrede bij Grodenta. Floris de Groot heeft vanaf jongs af aan de passie in lachgassedatie van vader Rob meegekregen. Hij ging vroeger regelmatig weekenden mee naar Duitsland als zijn vader verschillende afspraken combineerde met een leuk weekend weg met zijn zoon. Na het afronden van zijn opleiding Commerciële Economie begon hij bij een multinational bedrijf in gassen om zo ervaring op te doen. Sinds 2018 werkt Floris als accountmanager bij Grodenta en organiseert hij cursussen, bezoekt hij praktijken voor installaties en onderhoud. Tevens is hij het aanspreekpunt voor de organisatie.

Na 30 jaar lachgassedatie ervaring heeft Grodenta in 2019 een toonaangevende plaats op de Nederlandse markt ingenomen mede door de samenwerking met de ACTA in Amsterdam. Samen verzorgen zij de cursussen voor Nederlandse tandartsen voor het veilig toedienen van lachgassedatie in de tandheelkunde.

Grodenta heeft maar een aantal medewerkers, waardoor Rob en Floris voornamelijk het bedrijf runnen. Vader en zoon zijn beide ondernemers in hart en nieren, maar hebben de klanttevredenheid en service altijd op nummer één staan.